Taxaties

In deze oververhitte markt is snel handelen ontzettend belangrijk. Dat geldt ook voor de taxatie, want pas als die er is, kun je stappen zetten. Elke succesvolle koop of verkoop begint met de juiste prijs, gebaseerd op een betrouwbare taxatie.

Een taxatierapport geeft inzicht in de waarde van een huis. Zo’n rapport heb je voor allerlei doelen nodig. Natuurlijk als je je huis verkoopt of een huis gaat kopen. De hypotheekverstrekker zal er dan naar vragen. Maar ook in familiekwesties kan een taxatie vereist zijn. Bijvoorbeeld bij een scheiding waarbij vermogen wordt verdeeld of verrekend, of bij het verdelen van een erfenis. Verder kan het nodig zijn om de actuele waarde te weten voor je belastingaangifte of om bezwaar te maken als de WOZ-waarde van je huis te hoog is vastgesteld.

Voor al deze gevallen kan ik een goede taxatie van de woning uitvoeren. Van Waarde Vastgoed & Taxaties bepaalt de waarde aan de hand van de criteria van het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en heeft het certificaat in huis om deze taxaties te mogen uitvoeren. Ik verzorg ook taxaties in opdracht van financiële instellingen, bijvoorbeeld voor het verstrekken van een hypotheek. Ook dan is een snelle, betrouwbare taxatie - waarin de lokale omstandigheden zijn meegewogen - van grote waarde. Door deze samenwerking beschik ik over een sterk netwerk van financiële dienstverleners waar je als particuliere koper van kunt profiteren. 

Mijn werkwijze is als volgt: ik bezoek het te taxeren huis en voer ter plekke alle gegevens en bevindingen in via een app op mijn tablet. Binnen een paar werkdagen - soms zelfs dezelfde dag - lever ik een helder taxatierapport op. Daarin zijn ook referentiewoningen opgenomen, dat is verplicht. Dit zijn vergelijkbare huizen die in de afgelopen tijd zijn verkocht en waaraan de marktwaarde wordt getoetst. En eventueel staan er ook bijzonderheden over het bestemmingsplan in.

Kan ik je helpen met een taxatie? Dat kan al vanaf € 595 inclusief btw. De exacte prijs hangt natuurlijk af van het object en de locatie. Dus neem contact op voor een vrijblijvende offerte op maat! 

Neem contact op